Buna, vizitator! [ Inregistrare | Autentificare

Coroana Crown Praf de Luna Moondust

| Filme |

Coroana Crown Praf de Luna Moondust Veti pleca in curand spre Luna, o calatorie de 385.000 km. In caz de succes, veti fi primii oameni care vor pasi pe suprafata unui alt corp ceresc. Ce sperati sa descoperiti? [Neil Armstrong] Cred ca mai important decat raspunsurile pe care le vom afla va fi ca vom gasi multe intrebari noi de pus.
 

Citate

Regina Elizabeth II: Sunt astronautii? De ce sunt in cutie?
Printul Philip: Sa nu ia microbi.
Regina Elizabeth II: Departamentul de Stat american mi-a propus sa trimit un mesaj.
Printul Philip: Ce fel de mesaj?
Regina Elizabeth II: Pentru astronautii care pleaca pe Luna. Au abordat mai multi indivizi de pe glob. O sinteza a civilizatiei umane, care sa transmita mesajul unei omeniri unite.
Printul Philip: Ce ai spus?
Regina Elizabeth II: „In numele poporului britanic, salut iscusinta si curajul care au dus omul pe Luna. Fie ca acest demers sa sporeasca cunoasterea si bunastarea omenirii.”
Printul Philip: Cum va fi comunicat?
Regina Elizabeth II: Pe un disc, asa se pare.
Printul Philip: Ce fel de disc?
Regina Elizabeth II: De silicon. Mi-au trimis o poza. E un disc minuscul, cu litere aurite microscopice. „De pe planeta Pamant, iulie, 1969.” Il vor lasa acolo intr-o punga alba. Cu o ramura de maslin.
Printul Philip: Ce?
Regina Elizabeth II: Pentru omuletii verzi.

 

Comentator TV: Impunatoarea Saturn V, Expresul de Luna, este pregatita de plecare de pe platforma 39, conform orarului, peste 30 de minute. Acest eveniment colosal uneste in mod unic toata planeta. Intreaga lume este interesata de acest periplu dupa care Pamantul nu va mai fi niciodata la fel. Numaratoarea inversa e la 15 secunde. Ghidaj intern. Doisprezece, unsprezece, zece, noua… Secventa de aprindere initiata. Sase, cinci, patru, trei, doi, unu. Decolare! Apollo 11 decoleaza la 09:32.

 

Printul Philip: Nu va place locuinta de la noi?
Robin Woods: Nu pe post de locuinta. De mult timp, am un vis, o ambitie, sa infiintez o academie.
Printul Philip: Pentru?
Robin Woods: Pentru evolutie personala si spirituala. Am descoperit, din propria experienta, dar si observand la altii, ca atingi un prag la o anumita varsta. O criza, ca sa-i spunem asa. Pierzi perspectiva si te impotmolesti.

 

Comentator TV: Modulul de aselenizare s-a desprins si a inceput coborarea spre suprafata. Armstrong si Aldrin vor baga modulul lunar intr-un fel de pirueta. Michael Collins a ramas pe orbita. Cand va ajunge in spatele Lunii, va fi complet rupt de restul omenirii.
Neil Armstrong: Houston, aici Baza Tranquillity. Vulturul a aterizat.
Comentator TV: Omul e pe Luna. Omul a aterizat pe Luna.

 

Robin Woods: Imi amintesc de Keats. „Ce se-ascunde in tine, Luna, de inima-mi atingi cu-atata staruinta?” Acum stim ce este Luna. Nimic. Doar praf. Tacere. O pustietate monocromatica. Nu il vedem pe Dumnezeu dupa acele roci si acel praf spatial, ci doar o intindere de nepatruns.

 

Printul Filip si episcopul Robin Woods au devenit prieteni pe viata. Timp de peste 50 de ani, St. George’s House a fost un centru de explorare religioasa si filozofica. Succesul sau este realizarea de care printul Filip este poate cel mai mandru.

 

Vezi episodul subtitrat română si engleza

 

Din aceiasi serie, vezi si Coroana Annus Horribilis (arareori permite regina Elisabeta a II-a ‎să i se cunoască gândurile intime), Sindromul Reginei Victoria (John Major: Este doar un sondaj, domnule. Charles: Într-adevăr. Dar nu unul încurajator. John Major: Sondajele vin și pleacă.), Coroana Bubbikins (Este o gluma obisnuita ca vizitele soacrei sunt de cosmar. Dar vizita acestei soacre este o adevarata binecuvantare.).

Nu sunt etichete

73 numar total de afisari, 1 azi

  

2 Raspunsuri

  1. sorin pe @

    On July 20, 1969, Armstrong and Apollo 11 Lunar Module (LM) pilot Buzz Aldrin (January 20, 1930) became the first people to land on the Moon, and the next day they spent two and a half hours outside the Lunar Module Eagle spacecraft while Michael Collins (October 31, 1930 – April 28, 2021) remained in lunar orbit in the Apollo Command Module Columbia. When Neil Armstrong (August 5, 1930 – August 25, 2012) first stepped onto the lunar surface, he famously said: „That’s one small step for man, one giant leap for mankind.” Acesta este un pas mic pentru om, un salt urias pentru omenire.

Lasa un raspuns

Trebuie sa fi autentificat pentru a putea comenta.

1da.ro ofera gratuit filme noi desene animate stiri anunturi utile

jocuri educationale. animație. retete culinare. desene de colorat online. oportunitati locale universale. divertismet. cartoons. pentru toate varstele.