Bine ai venit, vizitator! [ Inregistrare | Autentificare

Capela Elisabeta singura biserică ortodoxă din România construită în stil italian

| Stiri |

Ctitorita de regina Elisabeta pe 24 aprilie 1870 în incinta Azilului de copii orfani Elena Doamna, Capela Elisabeta singura biserica ortodoxa din România construita în stil italianCapela Elisabeta a fost sfințită în anul 1875. Proiectul capelei a fost realizat de arhitectul Carol Benisch (Castelul Peleș, Catedrala Sf. Petru și Pavel din Constanta) ca o combinație de neoclasicism cu influente bizantine și romantice, cu elemente inspirate din Bazilica Sfântul Petru din Roma, aflata la Vatican, astfel Capela Sfânta ElisabetaCapela Sfânta Elisabeta este singura biserica ortodoxa din România construita în stil italian.
Cupola bisericii Capela Elisabeta cu reprezentarea lui Iisus Hristos PantocratorCupola bisericii cu reprezentarea lui Iisus Hristos Pantocrator conține inscripția: Doamne Doamne cată din cer și vezi și cercetează via aceasta pe care a sădit-o dreapta ta și o desăvârșește pe ea. Proiectul de restaurare a fost preluat de Oficiul Național al Monumentelor Istorice, iar în ziua de 7 aprilie 2004 a avut loc sfințirea noii turle a capeleinoii turle a capelei
CatapeteasmaCatapeteasma pe care putem remarca o minunata pictura cu Cina cea de Taina și stranele au fost sculptate de Karl Storck.
Ritualul botezului practicat prin cufundarea bebelușului în cristelnița cu apa sfințităRitualul botezului practicat prin cufundarea bebelușului în cristelnița este urmata de sfințirea pruncului în fata altaruluiîn fata altarului
Capela, aflata în curtea din interiorul Facultății de Psihologie și Științele Educației din București, în imediata apropiere de Palatul Cotroceni, servește din 23 februarie 2010 ca Paraclis Universitar pentru pastorația studenților cazați în căminele studențești Leu și Panduri.

Nu sunt etichete

1076 numar total de afisari, 5 azi

  

Lasa un raspuns

Trebuie sa fi autentificat pentru a putea comenta.