Buna, vizitator! [ Inregistrare | Autentificare

Arătarea lui Iisus Hristos cel Înviat discipolilor

Arătarea lui Hristos cel Înviat discipolilor săi | Iisus din Nazareth

Descriere

Arătarea lui Iisus Hristos cel Înviat discipolilor săi are loc duminică seara în locul în care aceștia se ascundeau de prigoana iudeilor. Arătarea avea ca scop sa le întărească credința în El și de asemenea sa-i pregătească în misiunea lor apostolica. Arătarea lui Iisus tuturor discipolilor sai este relatata de Luca și Ioan. Ea este încoronarea arătărilor individuale din acea zi.
 

Distribuția

Robert Powell: Iisus din Nazareth
Anne Bancroft: Maria Magdalena
James Farentino: Petru
Tony Vogel: Andrei, fratele lui Petru
Steve Gardner: Filip originar din satul Betsaida (ca și apostolii Petru și Andrei)
John Duttine: Ioan, fratele lui Iacob cel Bătrân
Keith Washington: Matei, zis și Levi, fratele lui Iacob
Bruce Lidington: Toma, zis și Toma Necredinciosul
Ian Holm: Zerah
 

Dialoguri cu imagini

DISCIPOL: Cine e? FILIP: Eu, Filip. DISCIPOL: Te-a urmărit cineva? FILIP: Nu. DISCIPOL: Ești sigur? FILIP: Firește că sunt sigur. FILIP: Încă ne mai caută? La fiecare colț de uliță nu vezi decât străjeri ai Templului și soldați romani. DISCIPOL: Locul ăsta nu mai e sigur.

DISCIPOL: Locul ăsta nu mai e sigur.

Trebuie să mergem în altă parte. DISCIPOL: Dar unde să ne ducem? IOAN: Aș vrea să putem merge în Galilea. Petru! Petru! Spune-ne. Ce să facem? PETRU: Trebuie să facem ceea ce Învățătorul ar fi dorit să facem. TOMA: Dar Învățătorul a murit, Petru. DISCIPOL: Parcă ai zis că n-ai fost urmărit! FILIP: N-am fost! PETRU: Maria. MARIA MAGDALENA: Petru. Și voi toți ceilalți. L-am văzut. DISCIPOL: Pe cine ai văzut? MARIA MAGDALENA: Pe Învățător! IOAN: L-ai văzut?
MARIA MAGDALENA: Da a înviat L-am văzut mi S-a arătat.

Da a înviat L-am văzut mi S-a arătat

L-am văzut. Azi dimineață ne-am dus la mormânt, și lângă mormânt era un bărbat și un tânăr. Și bărbatul mi-a spus: „Pentru ce căutați între cei morți pe Cel ce este viu?” „Iisus nu e aici.” Atunci ne-am dus la mormânt și am văzut piatra dată la o parte. Mormântul. Mormântul era deschis. L-am căutat. Nu era acolo. MATEI: Vrei să spui că trupul Învățătorului nu era acolo? ANDREI: A fost furat? MARIA MAGDALENA: Nu, nu, nu. Lasă-mă să termin. Pe când ieșeam din cimitir, am zărit alt bărbat. A văzut cât de îndurerate eram și a spus, „Femeie, pentru ce plângi?” Și apoi m-a strigat pe nume: „Maria.” „Maria.” Și atunci am văzut că era Iisus. Am căzut în genunchi și L-am atins. „Nu mă ține, căci încă nu M-am înălțat la Tatăl Meu”, a spus. „Ci du-te la frații Mei, și spune-le!”

Ci du-te la frații Mei, și spune-le!

Nu mă credeți? Nu mă credeți! Vă spun că L-am văzut! Era Domnul nostru! IOAN: Maria… Maria! MARIA MAGDALENA: Ioan. O, Ioan Nici tu nu mă crezi. Tu. IOAN: Maria, ești obosită. Te rog. Te rog, du-te. MARIA MAGDALENA: L-am văzut, Ioan. L-am văzut. TOMA: Închipuiri de femeie.
MARIA MAGDALENA: Închipuiri? A fost moartea Lui o închipuire? L-am văzut mort! Am fost acolo și am plâns la picioarele Lui. De ce să nu mi Se arate mie mai întâi?

De ce să nu mi Se arate mie mai întâi?

A înviat. Mi-a zis să vă spun. Și așa am făcut. IOAN: Nu o credeți! Nici când a înviat-o pe fiica lui Iair, nu ați crezut! TOMA: Ce vrei să spui? Crezi poveștile ei? O crede careva dintre voi? Tu o crezi, Andrei? Dar tu, Iacov? Și tu, Matei? Și tu, Petru?
PETRU: Da. TOMA: Cum poți…? PETRU: Pentru că așa a zis El. Pentru că așa a vrut El să fie. A vrut să se întâmple toate așa cum a zis. Și L-am crezut întotdeauna. TOMA: Dar… Petru… te-ai lepădat de El. Te-ai lepădat de trei ori! PETRU: Da! M-am lepădat pentru că am fost un laș! Toți suntem niște lași!

Toți suntem niște lași!

Îl învinuim pe Iuda de trădare, dar toți Îl trădăm! Toți Îl părăsim. Măcar frații noștri din Sinedriu care L-au condamnat nu-L cunoșteau. Romanii nu Îl cunoșteau. Dar noi. Noi am mâncat cu El, am trăit cu El. Am știut că este Hristosul! Și totuși L-am trădat! Fraților, chiar nu vă dați seama? Toma. M-ai întrebat dacă cred că a înviat. Da, cred.

M-ai întrebat dacă cred că a înviat. Da, cred.

Pentru că cred în adâncul inimii mele că El nu ne-a părăsit. Cred din tot sufletul meu că m-a iertat. Pe noi toți. Ne-a iertat pe toți.

ZERAH: Tocmai de asta îmi era teamă. Ucenicii Lui trebuie să fi dat piatra la o parte și să fi luat trupul.

Ucenicii Lui trebuie să fi dat piatra la o parte și să fi luat trupul.

ROMAN: Cu neputință! Am pus străji aici, așa cum mi-ai cerut. Și preoții voștri au fost și ei aici. ZERAH: Acum începe. Începe totul.

IISUS: Căci a fost scris: „Fiul Omului va suferi, dar în a treia zi va învia din morți și va intra în slavă.”

Fiul Omului va suferi, dar în a treia zi va învia din morți și va intra în slavă

Voi înșivă Îmi sunteți martori. Acum, Tatăl Meu din ceruri S-a împăcat cu lumea. Și așa cum M-a trimis El pe Mine, așa vă trimit și Eu pe voi. Primiți, dar, Duhul Sfânt. Iată, Eu vă trimit ca pe niște oi în mijlocul lupilor. Faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh. Învățați-i Evanghelia și toate poruncile pe care vi le-am dat. Acum, Voi lăsa iarăși lumea, și Mă voi duce la Tatăl Meu. PETRU: O, Doamne, stai cu noi. Se lasă noaptea, ziua aproape că s-a sfârșit. IISUS: Nu vă fie teamă, căci Eu sunt cu voi în toate zilele până la sfârșitul veacului.

IISUS: Nu vă fie teamă, căci Eu sunt cu voi în toate zilele până la sfârșitul veacului.
 

Vezi clip


 

Considerații

Evanghelia după Luca 24. 33. Şi, în ceasul acela sculându-se, s-au întors la Ierusalim şi au găsit adunaţi pe cei unsprezece şi pe cei ce erau împreună cu ei, 34. Care ziceau că a înviat cu adevărat Domnul şi S-a arătat lui Simon. 46. Şi le-a spus că aşa este scris şi aşa trebuie să pătimească Hristos şi aşa să învieze din morţi a treia zi.

Evanghelia după Ioan 21 18. Şi a venit Maria Magdalena vestind ucenicilor că a văzut pe Domnul şi acestea i-a zis ei. 19. Şi fiind seară, în ziua aceea, întâia a săptămânii (duminica), şi uşile fiind încuiate, unde erau adunaţi ucenicii de frica iudeilor, a venit Iisus şi a stat în mijloc şi le-a zis: Pace vouă! 31. Iar acestea s-au scris, ca să credeţi că Iisus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, şi, crezând, să aveţi viaţă în numele Lui.
 

Alte clipuri

 

Iisus din Nazaret (1977) online subtitrat romana
Iisus din Nazaret (1977) online subtitrat romana
Nașterea lui Iisus din Nazareth
Nașterea lui Iisus | Iisus din Nazareth

 

Botezul Domnului Ioan Botezatorul Iisus din Nazareth
Botezul Domnului Ioan Botezatorul Iisus din Nazareth
Iisus din Nazareth (1977 film) Scena Dansul Salomeei
Iisus din Nazareth (1977 film) Scena Dansul Salomeei