Bine ai venit, vizitator! [ Inregistrare | Autentificare

Capela Elisabeta singura biserica ortodoxa din Romania construita in stil italian

| Stiri |

Ctitorita de regina Elisabeta pe 24 aprilie 1870 in incinta Azilului de copii orfani Elena Doamna, Capela Elisabeta singura biserica ortodoxa din Romania construita in stil italianCapela Elisabeta a fost sfintita in anul 1875. Proiectul capelei a fost realizat de arhitectul Carol Benisch (Castelul Peles, Catedrala Sf. Petru si Pavel din Constanta) ca o combinatie de neoclasicism cu influente bizantine si romantice, cu elemente inspirate din Bazilica Sfantul Petru din Roma, aflata in Vatican, astfel Capela Sfanta ElisabetaCapela Sfanta Elisabeta este singura biserica ortodoxa din Romania construita in stil italian.
Cupola bisericii Capela Elisabeta cu reprezetarea lui Iisus Hristos PantocratorCupola bisericii cu reprezetarea lui Iisus Hristos Pantocrator contine inscriptia: Doamne Doamne cauta din cer si vezi si cerceteaza via aceasta pe care a sadit-o dreapta ta si o desavarseste pe ea. Proiectul de restaurare a fost preluat de Oficiul National al Monumentelor Istorice, iar in ziua de 7 aprilie 2004 a avut loc sfintirea noii turle a capeleinoii turle a capelei
CatapeteasmaCatapeteasma pe care putem remarca o minunata pictura cu Cina cea de Taina si stranele au fost sculptate de Karl Storck.
Ritualul botezului practicat prin cufundarea bebelusului în cristelnita cu apa sfintitaRitualul botezului practicat prin cufundarea bebelusului în cristelnita cu apa sfintita este urmata de sfintirea pruncului in fata altaruluiin fata altarului
Capela, aflata in curtea din interiorul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei din Bucuresti, in imediata apropiere de Palatul Cotroceni, serveste din 23 februarie 2010 ca Paraclis Universitar pentru pastoratia studentilor cazati in caminele studentesti Leu si Panduri.

Nu sunt etichete

769 numar total de afisari, 2 azi

  

Lasa un raspuns

Trebuie sa fi autentificat pentru a putea comenta.